Dans voor op je stoel

Deze Russische zitdans is voor elke leeftijd (vanaf groep 3) leuk om te doen. De tempowisselingen maken deze dans leuk. De dans begint langzaam, gaat sneller en sneller en….. komt daarna weer langzaam op gang en versnelt weer. De bewegingen kan je in stukjes aanleren door het zelf voor te doen.

Er zijn verschillende bewegingen mogelijk, maar dit is hoe ik het aanleer aan de kinderen: 4x op je bovenbenen slaan, 4x in je handen klappen, 2x links een horizontale schuifbeweging maken met je handen en 2x rechts een horizontale schuifbeweging maken met je handen, 2x vuisten op elkaar links, 2x vuisten op elkaar rechts, 2x elleboog links aantikken, 2x elleboog rechts aantikken, je handen draaien rondjes om elkaar heen (molentje), trek aan je oren en maak een lange neus (2x) en maak een gebaar van: zooooo groot! Zeker weten dat deze dans voor veel hilarische momenten zorgt! Daarnaast is het een goede motorische oefening én een goede ritmische oefening. De muziek (mp3 bestand) voor deze Russische dans kan je vinden op deze site: http://www.methodefantasia.weebly.com/les-2-russische-zitdans.html

Een gedachte over “Dans voor op je stoel

  1. Vanaf april 2019 staat de Russische zitdans ook beschreven bij de muziekmethode Eigenwijs digitaal (groep 5 les 8) en wordt de dans voorgedaan door Igor en Pjotr. Net even anders dan hierboven beschreven.

    Like

Plaats een reactie